Afslanken door bosbessendieet

Dat bosbessen gezond zijn, is algemeen bekend. Ze zijn rijk aan anti-oxidanten en helpen voor een lagere cholesterol. Maar niet veel mensen weten dat bosbessen ook helpen bij het afslanken. Een nieuw onderzoek met ratten heeft dit uitgewezen. Het is dus zeker het proberen waard bosbessen te eten om te helpen slanker te worden.

Minder abdominaal vet
De onderzoeker Mitchell Seymour werkt voor de universiteit van Michigan. Hij heeft met onderzoek aangetoond dat ratten die een voedselpatroon eten dat rijk aan bosbessen is abdominaal vet verliezen. Abdominaal vet is het soort vet dat verantwoordelijk is voor een dikkere buik en een groter risico op diabetes en hartkwalen. Zelfs wanneer deze ratten een vet-rijk dieet aten dat weldegelijk rijk aan bosbessen was, nam hun abdominaal vet af. En dat niet alleen, de ratten hadden ook een betere glucose-huishouding. Dit houdt in dat hun bloedsuiker-niveau meer stabiel was.

Effecten
Dit onderzoek werd gepresenteerd op de 'Experimental Biology 2009'. In het onderzoek werden ratten expres vet gemest. Vervolgens werd een deel van de ratten een dieet met weinig vet gegeven en een deel een dieet met veel koolhydraten. Bij beide groepen ratten werd een aantal van hen daarbij bosbessen-poeder gevoerd. Na drie maanden hadden de ratten die bosbessen gevoerd werden al een betere glucose-controle en vergrote gevoeligheid voor insuline. Zowel betere glucose-controle als hogere gevoeligheid voor insuline hebben een sterk verband met het verlagen van het risico op diabetes.

Bosbessen dieet
Bosbessen zijn zeer gemakkelijk op te nemen in uw dieet. Als het niet het juiste seizoen is zijn ze altijd ingevroren te krijgen, en u kunt ze zowel los eten als ergens doorheen. Bijvoorbeeld samen met een portie magere yoghurt is dit een gemakkelijke en lekkere toevoeging aan uw dieet.

Bron: infonu.nl (Daan123)