Afvallen door Joggen

De meeste Nederlanders die joggen, doen dat om af te vallen en fitter te worden en te blijven. Dat blijkt uit een onderzoek van Synovate, waarbij 3500 joggers uit zeven West-Europese landen werden ondervraagd. Nederlandse afvallers blijken de meest ambitieuze van Europa: ze willen gemiddeld bijna 10 kilo afvallen. Van de Nederlandse ondervraagden wilde 58 procent afvallen en 61 procent zich fitter voelen.

Ongeveer 33 procent van de Nederlandse lopers nog geen jaar geleden begonnen met joggen. Volgens de onderzoekers is dat mogelijk de verklaring voor de behoorlijk ambitieuze doelstellingen van de joggende afvallers. De ondervraagde Nederlanders hechten slechts waarde aan het eindresultaat en niet zozeer aan het joggen of sporten zelf. Slechts zo’n 20 procent stelde dat joggen belangrijk voor hen was, waar bijvoorbeeld bijna de helft van de Italiaanse hardlopers bevestigend op de stelling ,,Joggen is belangrijk voor mij” antwoordde.

Volgens de onderzoekers doet 36 procent van de Europeanen tussen de 15 en 65 jaar aan hardlopen. In Nederland zouden in dan dus ongeveer tussen de 2,5 en 3 miljoen mensen joggen. Waarmee duidelijk is geworden dat u zeker niet alleen bent wanneer u gaat joggen in uw strijd tegen overgewicht!

Bron: dag.nl