Gericht trainen op gewichtsverlies

Als je wilt afvallen door aan sport te doen, kun je jezelf best enkele gewoontes aanmeten. Hier vind je enkele tips om je training af te stemmen op gewichtsverlies.

Combineer aërobe met anaërobe training
Om veel gewicht te verliezen, kun je best aërobe training combineren met anaërobe. Anaërobe training of training met de bedoeling je uithoudingsvermogen te verbeteren is niet alleen goed voor je uithoudingsvermogen, maar ook voor je vetverbranding. Aërobe sporten die geschikt zijn om gewicht te verliezen, zijn onder meer lopen, zwemmen, touwtjespringen, roeien, tennis, voetbal, enz.
Anaërobe training slaat dan weer op de sporten die vooral je spieren trainen. Door aan krachttraining te doen, bouw je spiermassa op, zodat je sneller calorieën verbrandt.

Eet voor de training veel koolhydraten en weinig vet
Eet altijd zo’n 3 à 4 uur voor je gaat trainen. De beste keuze is een koolhydraatrijke en vetarme maaltijd. Voedsel dat geschikt is, is onder meer fruit, yoghurt, ontbijtgranen, brood, pasta en rijst. Vermijd gefrituurd eten en andere vette maaltijden.

Vermijd sportdrankjes
Sportdrankjes zorgen dan misschien wel voor energie, maar ze bevatten ook erg veel calorieën. Je hebt ze niet nodig, behalve als je voor meerdere uren zwaar aan het trainen bent.

Eet na de training veel koolhydraten en weinig vet
Na de training kun je best weer kiezen voor een maaltijd met veel koolhydraten en weinig vet. Als je geen honger hebt na de training, hoef je niet te eten. Maar ga de volgende 12 uur niet opnieuw trainen zonder eerst te eten. Als je je energiepeil niet aanvult met voedsel, kun je te moe worden om nog iets te doen. Blijf dus eten en veel water drinken.

Bron: afvallen.be