Geloof in jezelf en val meer af!

De sleutel tot succesvol afvallen is: geloof in jezelf! Zolang je dat niet hebt, zul je het strenge regime van een dieet en de inspanning van het sporten nooit vol kunnen houden. Zolang je geen positieve kijk op afvallen hebt zal het je nooit lukken.

Afvallen zal niet meevallen wanneer u een negatieve kijk op afvallen heeft. Dus mensen die van nature een pessimist zijn, zullen niet snel succesvol kunnen afvallen. Lichaam en geest moeten namelijk samenwerken in hun strijd tegen overgewicht. Wanneer je geest er dus niet in geloofd, zal je lichaam nooit af kunnen vallen.

Er zijn verschillende manieren om een positievere benadering te verkrijgen. De makkelijkste manier is dat vrienden en kennissen je controleren en vooral aanmoedigen. Een schouderklopje of een complimentje werkt altijd en opmerkingen als: ‘wat zie je er goed uit, ben je soms afgevallen?’ doen het altijd goed. Een tweede punt om positiever af te kunnen vallen is het stellen van realistische doelen. Je als je 5 kg af wilde vallen en je valt er 7 af, dan werkt dat positiever dan wanneer je 7 kg afviel terwijl je als doelstelling 10kg had.. Wat je ook kunt doen om positiever te worden en het afvallen vol te houden, is het lezen van succesverhalen. Als anderen het kunnen, kun jij het ook!

Dus: Wordt positief, benader het afvallen positief, geloof in jezelf, en je zult zien dat je meer succes bij het afvallen hebt! (tip lees ook mijn artikel over Mentale Training)