Afvallen door de thermostaat terug te draaien

Het meeste - ongezonde - vet in ons lichaam is wit of geel. We hebben echter ook een deel bruin vet. Hoewel dit misschien minder goed lijkt, dan wit of geel vet, is het vet waar je erg blij mee kunt zijn. Dit vet helpt je namelijk om af te vallen. Tot wel vier kilo per jaar.

Eerder werd er vanuit gegaan dat Brown Adipose Tissue (BAT), zoals bruin vet ook wel genoemd wordt, alleen voorkomt bij baby's. Nu is echter ontdekt dat volwassenen ook beschikken over voldoende bruin vet. Voldoende? Ja, voldoende om de vorming van wit vet tegen te gaan en dit type vet ook daadwerkelijk af te breken.

Niet iedereen beschikt over evenveel bruin vet. Volgens het onderzoek dat nu gehouden werd, beschikken met name slanke mensen, vrouwen en mensen met een lage bloedsuikerspiegel over extra bruin vet. Als de onderzoekers een manier kunnen vinden om de aanwas van het bruine vet te stimuleren, dan kan dit ervoor zorgen dat mensen voortaan makkelijker af kunnen vallen.

Het bruine vet wordt actief als je het koud hebt. Er worden nu dan ook proeven gedaan met het terugdraaien van de thermostaat. Dit lijkt een eenvoudige oplossing, maar zou zo eens de sleutel kunnen zijn. Wanneer de resultaten van dit onderzoek helder zijn, is nog niet duidelijk. Daarom kun je maar beter nu vast aan de gang gaan en lekker gaan sporten, bijvoorbeeld op de crosstrainer. Ook dan breekt je slechte vet op een gegeven moment af. Bovendien krijg je dan nog een betere conditie ook!

Bron:lifestyleagent.nl