Strakke buik door de juiste voeding

In mijn artikel ‘Zo krijg je een platte buik!’ heb ik beschreven hoe je doormiddel van vetverbranding, krachttraining en het eten van de juiste voeding een platte buik kunt krijgen. Hoewel ik daar reeds beschreven heb dat specifiek afvallen in het buikgebied niet mogelijk is, zal ik in dit artikel een aantal voedingsmiddelen beschrijven welke kunnen zorgen dat je sneller een platte buik krijgt. Let wel: door het eten van deze voedingsmiddelen zul je niet meer buikvet verbranden! Daarvoor moet je blijven sporten, en het spreekt voor zich, dat je geen platte buik zult krijgen als je alleen deze producten eet. Concentreer je dan ook op de drie punten uit het artikel ‘Zo krijg je een platte buik!’.

5 voedingsmiddelen voor een strakke buik

1 Meloen – Deze vrucht bevat weinig calorieën, bovendien bevat meloen veel kalium, waardoor het zoutgehalte in je lichaam beperkt blijft. Op die manier kan het eten van meloen een opgeblazen gevoel voorkomen.

2 Grapefruit – De tweede vrucht in dit lijstje is de Grapefruit. Uit onderzoek van Public Health Nutrition is gebleken dat grapefruits bepaalde stoffen bevatten die zorgen voor een lagere bloedsuikerspiegel. Op deze manier wordt het hongergevoel verminderd en worden eetbuien voorkomen.

3 Walnoten – Ook het eten van Walnoten kan een positief effect hebben op je buikvet. Het gaat hierbij om de stress verminderende eigenschappen van de omega-3 vetzuren die in walnoten (en ook in andere producten) zitten. Stress zorgt vaak voor een hongergevoel, waardoor je meer gaat eten.

4 Wijn – Door wijn te drinken kun je iets meer calorieën verbranden, dit komt door de alcohol in deze drank. Echter beperk je wijnconsumptie tot maximaal 2 glazen per dag, want bij meer glazen wordt het tegenovergestelde effect bereikt. Drink ook geen bier in plaats van wijn, want deze drank bevat dermate veel calorieën, dat dit ook het tegenovergestelde effect zal veroorzaken.

5 Volkoren brood – Volkorenbrood bevat meer vezels dan witbrood. Vezels zorgen voor een goede spijsvertering, waardoor vet minder snel wordt opgenomen in je lichaam. Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen die altijd witbrood eten gemiddeld zo’n 24 procent meer buikvet hebben dan mensen die altijd volkoren brood eten.

Bron: www.gezondenzo.net