Plezierig afvallen met Beweegmaatje.nl

Je wilt afvallen, en het liefst op een gezonde manier, bovendien wil je niet op dieet of één of ander wondermiddel tot je nemen. Hoe ga je het dan aanpakken? Juist! Je gaat sporten!

Na een paar keer fanatiek in je eentje hardlopen is de lol er wel vanaf en je mist wat gezelligheid, waardoor je de lol in het lopen en dus in het afvallen verloren bent. Beweegmaatje.nl biedt dan uitkomst! Via deze site kun je een maatje vinden om samen mee te sporten en af te vallen. Op deze manier behoudt je meer plezier in het sporten en bovendien werkt samen sporten stimulerend. Leuk detail: Beweegmaatje is gratis omdat het gefinancierd wordt door de overheid!

Het Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en ziektepreventie (NIGZ) is de maker van Beweegmaatje. NIGZ werkt samen met NISB (Nederlands Instituut voor Sport & Bewegen) en het Voedingscentrum. Zij zijn verantwoordelijk voor de website die vele mogelijkheden biedt. Zo kun je na inschrijving op zoek gaan naar beweegmaatjes in jouw omgeving, je kunt selecteren op verschillende kenmerken (Bijvoorbeeld op doelstelling, zoals afvallen of afslanken, conditietraining etc.), je kunt met andere leden chatten, er worden clubs opgestart enz. Ook kun je op de site terecht voor o.a. sport- en afslankadvies.

Al met al een goed initiatief dat je zeker kan helpen om op een gezonde manier af te vallen en plezier in het sporten te behouden!