Alli en Reductil; hulpmiddelen om snel af te vallen

Er zijn veel verschillende hulpmiddelen om af te vallen. De meest voorkomende manieren om af te vallen zijn natuurlijk: gezonder eten, minder calorieën, in combinatie met meer beweging.

Er zijn de laatste jaren echter verschillende nieuwe (medische) middelen op de markt gekomen om u te helpen bij het afvallen, en er zijn ook alweer heel wat middelen uit de handel genomen, die niet langer voorgeschreven mogen worden. Afslankmiddelen die effectief waren maar die te veel risicovolle bijwerkingen hadden zijn onder andere Teronac en Ponderal. Deze middelen zorgden voor (onder andere) hoge bloeddruk, problemen met de hartkleppen, en soms angsten en depressiviteit. Moderne middelen om af te vallen zijn Reductil en Orlistat (bekend als Xenical of Alli).

Alli
Alli is een relatief nieuw middel tegen overgewicht. Het middel Orlistat dat verkrijgbaar is onder de namen Alli en Xenical, vermindert de werking van de stoffen die ervoor zorgen dat vet in het lichaam worden opgenomen. Een groot deel van het vet komt daardoor in de darmen terecht en wordt niet opgeslagen in het lichaam. Het gevolg is dat dit vet via de ontlasting wordt afgevoerd met gewichtsverlies als resultaat. Alli wordt in combinatie met een dieet voorgeschreven. Als men te veel vet eet komen er lastige bijwerkingen zoals extreme diaree of zelfs ongewild ontlastingverlies. Het wordt voorgeschreven aan mensen met een fors overgewicht en meestal pas nadat ze al hebben bewezen zich aan een dieet te kunnen houden. Alli is online verkrijgbaar en inmiddels ook in Nederland toegestaan.


Reductil
Reductil of Sibutramine remt het hongergevoel af doordat de patiënt sneller het gevoel heeft genoeg gegeten te hebben. Reductil beïnvloed het centraal zenuwstelsel en heeft nadelige bijwerkingen op hart en vaten. Het middel mag daarom niet door mensen gebruikt worden die lijden aan hoge bloeddruk of hart en vaatproblemen of glaucoom. Ook dit middel is tegenwoordig online te verkrijgen.



In de meeste gevallen worden dergelijke middelen niet vergoed door verzekeraars.
(later zullen meer uitgebreide berichten volgen over deze middelen)


Bron: infonu.nl